fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTaksisti traže ukidanje starta

Taksisti traže ukidanje starta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dio taksi prevoznika tražiće od Glavnog grada ukidanje starta prilikom vožnje zbog pada prometa na koji je uticala ekonomska kriza izazvana koronavirusom, piše Dan.

Vlasnik Ekskluziv taksija, Danilo Pejović, naveo je da će narednih dana tražiti razgovor sa sekretarkom za saobraćaj, Lazarelom Kalezić, kojoj će izložiti probleme u kojima su se našli.

Startu taksi vožnji uveden je početkom godine, a sva taksi udruženja i preduzetnici su do 27. decembra prošle godine morali da usklade poslovanje sa odlukom o taksi prevozu koja je kao novinu predvidjela uvođenje starta.

Do toga roka svi su bili dužni da odrede cijene starta i kilometra vožnje u dnevnoj i noćnoj tarifi. Start je 50 centi.

“Ja i pojedine moje kolege ćemo ovim dana tražiti prijem kod sekretarke Lazarele Kalezić od koje ćemo tražiti ukidanje starta tokom vožnje, jer je opala kupovna moć građana zbog ekonomske krize koja je nastala zbog koronavirusa. Koronavirus je uticao na ekonomiju u čitavom svijetu, pa i kod nas”, rekao je Pejović.

On je ocijenio da je kupovna moć građana toliko opala da smatraju da je sada pravi momenat da se ukine start.

“Ako se to ne uradi doći ćemo u situaciju da se sve manje ljudi vozi taksijem pa ćemo doći do gašenja poslovanja i ukidanja radnih mjesta. Pazari su nam manji do tri puta i situacija gotovo alarmantna”, naveo je Pejović.

On je dodao da su građanima poboljšani uslovi kada je u pitanju gradski prevoz, ali smatra da sada treba to da urade i u taksi prevozu.

“U gradskom prevozu je napravljeno poboljšanje uvođenjem elektronske karte, smanjena je cijena voznih i mjesečnih karata, napravljena je elektronska karta da putnik kada kupi kartu može da se vozi sa svim prevoznicima. Kako je napravljeno puno kada je u pitanju gradski prevoz, smatram da bi građanima trebalo napraviti interes da imaju povoljniji taksi prevoz”, smatra Pejović.

Sa Pejovićem se slaže i vlasnik Luks taksija, Novica Kovačević.

“Pazari su nam opali vjerovatno zbog ove situacije. Mi ćemo, takođe, tražiti da se ukine start. Tražićemo razgovor sa sekretarkom za saobraćaj”, naveo je Kovačević.

Najčitanije

cedis

U utorak isključenja u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u utorak 7. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica           -...