fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStela Bošković i Dino Redžepagić novi članovi Upravnog odbora CKB-a

Stela Bošković i Dino Redžepagić novi članovi Upravnog odbora CKB-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novi članovi Upravnog odbora Crnogorske komercijalne banke (CKB) od danas su Stela Bošković i Dino Redžepagić.

Iz banke su kazali da će Bošković rukovoditi Sektorom za korporativne i pravne poslove, dok će Redžepagić biti na čelu Sektora za poslovanje sa fizičkim licima.

Bošković je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Karijeru je počela u Montenegrobanci i do sada je obavljala različite upravljačke funkcije u Centralnoj (CBCG), Podgoričkoj i CKB-u.

foto: CKB

Bošković je od 2002. do 2008. godine radila u CBCG na pozicijama pomoćnice direktora Sektora za kontrolu banaka i direktorice Direkcije za razvoj i kontrolu sistemskog rizika. Profesionalni put nastavila je u Podgoričkoj, odnosno Societe Generale Montenegro banci, kao savjetnica generalnog direktora.

U periodu od 2014. do 2020. godine nalazi se na mjestu direktorice Korporativnog sekretarijata, a od juna do decembra 2020. pokriva pozicije izvršne direktorice za bankarske operacije i zamjenice glavnog izvršnog direktora Podgoričke banke. Odjeljenjem za korporativni sekretarijat CKB-a rukovodila je od decembra 2020. godine.

Aktivno je učestvovala u realizaciji značajnih projekata za domaći bankarski sektor, kao i u pregovorima sa Evropskom komisijom, Svjetskom bankom, Međunaroodnim monetarnim fondom i Svjetskom trgovinskom organizacijom.

Redžepagić je diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Subotici, dok je diplomu magistra menadžmenta stekao je na Evropskoj školi ekonomije u Rimu, da bi dalje usavršavanje uspješno nastavio na prestižnoj IEDC Poslovnoj školi u Sloveniji.

foto: CKB

„U njegovoj bogatoj poslovnoj biografiji ističe se gotovo dvodecenijsko iskustvo u oblastima bankarskog poslovanja sa stanovništvom i pravnim licima, razvoja, plaćanja, strategije i opšteg upravljanja“, navodi se u saopštenju banke.

Nakon vremena provedenog u CBCG i Euromarket banci, timu NLB-a priključio se 2005. godine kao rukovodilac Sektora za prodaju i marketing, a od 2007. postaje rukovodilac Sektora za poslovanje sa stanovništvom. Za izvršnog direktora za prodajni segment poslovanja sa stanovništvom i pravnim licima NLB-a imenovan je 2011. godine. Od 2017. godine nalazio se na poziciji izvršnog direktora za marketing i inovacije, odgovoran za prodaju, IT i razvoj.

U Upravnom odboru CKB su, pored Bošković i Redžepagića, njegov predsjednik Tamaš Kamaraši, te članovi Maja Krstić, Ivan Vučinić, Nikola Perišić i Viktor Vorobej.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije