fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSpremno dočekati sezonu otkupa proizvoda

Spremno dočekati sezonu otkupa proizvoda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sezonu otkupa poljoprivrednih proizvoda potrebno je spremno dočekati, pri čemu tržišnih viškova za sada nema, saopšteno je na sastanku predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i gradske Opštine Golubovci.

Državni sekretar Budimir Mugoša, direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević i načelnica Direkcije za biljnu proizvodnju Amra Terzić, danas su se u okviru radne posjete sastali sa predsjednicom gradske Opštine Golubovci, Tanjom Stajović i saradnicima, gdje su razgovarali o zajedničkim pripremama za predstojeću poljoprivrednu sezonu.

Sagovornici su se, kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, saglasili da je potrebno zajednički pratiti stanje i spremno dočekati predstojeću sezonu otkupa poljoprivrednih proizvoda.

„Tržišnih viškova za sada nema, pri čemu se promet robe realizuje nesmetano, te će se i u narednom periodu kontunuirano pratiti situacija u cilju potrebne zaštite i podrške poljoprivrednim proizvođačima“, saopšteno je na sastanku.

Akcenat je, kako se dodaje, stavljen na izazove sa kojima se suočavaju poljoprivrednici, posebno u pronalaženju metoda kojima bi se omogućio što lakši otkup i plasman proizvoda.

„Predočeni su mehanizmi i mjere podrške poljoprivrednim proizvođačima sa ovog područja kao i efekti koji oni imaju na dalji razvoj poljoprivredne proizvodnje“, navodi se u saopštenju.

Takođe, bilo je riječi o podršci Ministarstva u vidu dodjele besplatnih plastenika, kao i rješavanju problema koji se tiču sanacija lokalnih potoka u cilju prevencije opasnosti od poplava na području Zete.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...