fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSpremni da investiraju u digitalnu platformu Jobiri

Spremni da investiraju u digitalnu platformu Jobiri

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Hipotekarna banka je, kako su rekli njeni predstavnici, spremna da investicijom u pristup digitalnoj platformi Jobiri podrži napore Univerziteta Crne Gore i Karijernog centra u pružanju podrške studentima u povezivanju sa poslovnim svijetom.

Vlasnik Hipotekarne banke Miljan Todorović sastao se sa prorektoricom UCG, Sanjom Peković i menadžerom Karijernog centra UCG, Ivicom Todorovićem, koji su razgovarali o mogućnostima podrške studentima Univerziteta na njihovom karijernom putu kroz digitalnu platformu Jobiri.

Platforma Jobiri koja bi sadržala profile prijavljenih studenata i poslodavaca koji imaju saradnju sa Univerzitetom Crne Gore, predstavlja alat pomoći, prije svega za mlade, u svim koracima na putu do posla.

Osnivač agencije Minuta do posla i zastupnik digitalne platforme Jobiri u Crnoj Gori, Bojana Perović, kazala je da tokom kreiranja CV-ija i motivacionog pisma, kroz ovu platformu, studenti mogu dobiti pomoć kroz gotove modele opisa radnog iskustva ili motivacije.

“Platforma sadrži i 145 video tutorijala u trajanju od po tri minuta koji prate kompletan proces traženja posla, počev od kreiranja CV-ija i motivacionog pisma, do pripreme za intervju i povratne informacije o performansu”, objasnila je Perović.

Ona je dodala da bi ova platforma predstavljala, prije svega, administrativnu pomoć Karijernom centru, u praćenju studenata na karijernom putu.

Peković je pozdravila zainteresovanost Hipotekarne banke da podrži studente Univerziteta Crne Gore, pogotovo u vremenu kada se suočavaju sa izazovima pandemije i kada je potrebno da jačaju i razvijaju digitalne vještine i kompjutersku pismenost, pa i u domenu traženja svog puta na poslovnom planu.

Todorović je predstavio aktivnosti ovog centra kao servisa podrške studentima sa ciljem što bolje pripreme za tržište rada i podsticanja razvoja preduzetničke svijesti, ali i podrške srednjoškolcima u odabiru budućeg poziva i pripreme za akademsku sredinu.

On je kazao da je zadovoljan zbog otvaranja mogućnosti saradnje i njene formalizacije na polju koje administrativno može umnogome olakšati rad Karijernog centra.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije