fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSpajić: Damjanović podiže akcize sa inflacijom od 18 odsto

Spajić: Damjanović podiže akcize sa inflacijom od 18 odsto

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odlazeći ministar finansija Aleksandar Damjanović podiže akcize kad inflacija već galopira na više od 18 odsto, dodajući maha razularenim cijenama, ocijenio je lider Pokreta Evropa sad, Milojko Spajić.

On je, komentarišući izmjene i dopune Zakona o akcizama koje je Vlada predložila, a Skupština usvojila, kazao da je inflacija bila tri odsto kad je to predlagala prethodna vlada u kojoj je bio ministar finansija.

„To je ključna razlika i još poraznija činjenica za skupštinsku većinu. Ali kad čovjek nije čuo za diskont – o čemu dalje da pričamo“, napisao je Spajić na svom Twitter nalogu, odgovarajući lideru Socijaldemokratke partije (SDP), Rašku Konjeviću.

Konjević je napisao da su Demokratski front (DF), Građanski pokret URA i Demokrate izglasali povećanje postojećih i uvođenje novih akciza.

„Sada imamo i akcize na slatkiše. Prošle godine su se “rugali” sa ovakvim predlogom Spajića. Danas prepisuju njegove loše predloge. Već je skuplje gorivo, ubrzo će slatkiši i napici“, dodao je Konjević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije