fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSNP zahtijeva hitne mjere protiv monopola

SNP zahtijeva hitne mjere protiv monopola

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijalistička narodna partija (SNP) pozdravila je reakciju Agencije za zaštitu konkurencije, koja je pokrenula istragu telekomunikacionih operatora zbog dogovaranja cijena usluga i pozvala Ministarstvo ekonomskog razvoja da se uključi.

Poslanica SNP-a, Slađana Kaluđerović pozdravila je reakciju Agencije za zaštitu konkurencije i kazala da je na taj problem ukazivala prethodnih dana na Odboru za ekonomiju, finansije i budžet.

“Reakcija Agencije je dokaz da javno i uporno ukazivanje na probleme donosi efekat i bržu reakciju nadležnih institucija, čime kao država šaljemo jasnu poruku monopolistima i oligopolistima – da ne mogu raditi šta im je volja, pod okriljem zakonskih okvira, koristeći činjenicu da je dogovornu konkurenciju teško dokazati i radeći time direktno na štetu građana i države Crne Gore”, smatra Kaluđerović.

Ona je pozvala i Ministarstvo ekonomskog razvoja da se aktivno uključi u sprečavanje monopolskog i nepoštenog ponašanja na tržištu mobilnih komunikacija u Crnoj Gori.

“Veoma je važno da se hitno preduzmu mjere kako bi se spriječili direktni negativni efekti monopolskog i lihvarskog ponašanja u Crnoj Gori na finansijsko stanje građana”, navela je Kaluđerović.

Prema njenim riječima, otvoreno, pošteno i transparentno tržište sa jednakim mogućnostima za sve njegove aktere i zaštita građana od zloupotreba, zapravo je pitanje socijalne pravde, na kojoj SNP i baštini svoje bitisanje na političkoj sceni Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Lovćen pobjednik Kupa

Podgorica, (MINA) - Rukometaši Lovćena pobjednici su Kupa Crne Gore. Lovćen, koji je ove sezone...