fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSkupština 15. decembra o predlogu da Radović bude guvernerka CBCG

Skupština 15. decembra o predlogu da Radović bude guvernerka CBCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Skupština bi na sjednici 15. decembra trebalo da razmatra predlog predsjednika države, Jakova Milatovića, da se aktuelna direktorica Investiciono-razvojnog fonda (IRF), Irena Radović, imenuje za guvernerku Centralne banke (CBCG), saznaju Vijesti iz više izvora u parlamentu.

Milatović je obavio neformalne konsultacije sa poslaničkim klubovima i, kako je ranije naveo, ubijeđen je da će Radović postati prva žena na čelu CBCG.

On je tada naglasio da ona ispunjava sve zakonske uslove za tu poziciju, a među njima i visoko obrazovanje, lični ugled, iskustvo u ekonomiji, bankarstvu i pravu, prenosi portal Vijesti.

Vijestima je ranije zvanično rečeno da će Demokratska Crna Gora, Građanski pokret URA i Socijalistička narodna partija (SNP) podržati predlog za imenovanje Radović za guvernerku, a da će koalicija Za budućnost Crne Gore, Bošnjačka stranka i Albanska alijansa odluku objelodaniti na sjednici Skupštine.

Pokret Evropa sad, kako su tvrdili tada za Vijesti, još nije razmatrao to pitanje i svoj stav će “saopštiti naknadno kada dođe vrijeme”, dok odgovori hoće li podržati Radović nijesu tada stigli od opozicionih Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata (SD).

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

cedis

U utorak isključenja u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u utorak 7. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica           -...