fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSkinuli oznaku tajnosti sa dokumenata o aranžmanu iz Abu Dabi fonda

Skinuli oznaku tajnosti sa dokumenata o aranžmanu iz Abu Dabi fonda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novi Odbor direktora Investiciono-razvojnog fonda (IRF) prije deset dana je skinuo oznaku tajnosti sa svih dokumenata koja se odnose na kreditni aranžman iz Abu Dabi fonda, čime je stvoren preduslov za dalje procesuiranje, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

“Takođe, novi Odbor direktora IRF-a, na čelu sa predsjednikom Velizarom Kaluđerovićem i članicom, a ujedno i izvršnom direktoricom Irenom Radović, dostavio je odmah svu dokumentaciju u vezi sa korišćenjem kreditnih sredstava nadležnom organu na dalji postupak”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije je objašnjeno da je skidanjem oznake tajnosti obezbijeđen preduslov za dalje procesuiranje, koje je danas dobilo svoj epilog.

“Sada je potpuno jasno zbog čega je prethodno rukovodstvo držalo pod oznakom tajnosti ovaj kreditni aranžman”, rekli su iz Demokrata.

Službenici Specijalnog policijskog tima uhapsili su jutros četiri osobe osumnjičene za nenamjensku raspodjelu, ali i trošenje novca, koji je 2015. i 2016. godine uplaćen u prvoj tranši kreditne linije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Među uhapšenima je i donedavni predsjednik IRF-a, Zoran Vukčević. Pored njega, saslušani su i bivši ministar poljoprivrede u Vladi izbornog povjerenja iz 2016. godine, Budimir Mugoša i procjenitelj Milan Adžić.

Saslušan je i bivši ministar poljoprivrede, Petar Ivanović, koji je na saslušanje došao na poziv tužiteljke Stojanke Radović.

Saslušani su nakon saslušanja povodom slučaja Abu Dabi fond pušteni na slobodu.

Potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović, objavio je ranije danas na Twitteru da je u sklopu istrage afere Abu Dabi fond uhapšeno više osoba.

On je tražio da se Ivanoviću, koji je trenutno poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), ukine imunitet “u što kraćem roku”.

Najčitanije