fbpx
32.8 C
Podgorica
August 17, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessSjutra štrajk upozorenja u Plantažama

Sjutra štrajk upozorenja u Plantažama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sindikalna organizacija Plantaža organizovaće sjutra štrajk upozorenja, jer, kako navode, nijesu uspjeli da postignu socijalni dijalog sa poslodavcem.

Oni traže ispunjenje četiri zahtjeva od kojih je glavni smjena izvršnog direktora Miroslava Vukovića i kompletnog menadžmenta kompanije, pišu Vijesti.

Radnici traže i redovnu i neselektivnu isplatu zarada u bruto iznosu uz uplatu bankarskih kredita i drugih obustava sa računa zaposlenih.

Treći zahtjev je izrada nove sistematizacije radnih mjesta uz aktivno učešće predstavnika sindikalne organizacije.

Četvrti zahtjev odnosi se na povlačenje incijative prema Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti kolektivnog ugovora kompanije kao i povlačenje tužbe u vezi sa povredom fiducijarne dužnosti članova Odbora direktora kompanije i utvrđivanja ništavnosti tog pravnog posla.

Štrajk upozorenja će se ispoljavati okupljanjem ispred upravne zgrade.

U obrazloženju odluke o štrajku se navodi da su očekivali da će nakon izbora nove Vlade doći i do promjena u kompaniji, odnosno da će biti smijenjen prethodni menadžment koga okrivljuju za probleme, što se nije desilo, i da će biti izabrani sposobni ljudi za domaćinsko poslovanje kompanije.

Najčitanije

ivan vujović, sdp, dritan abazović, vlada, sudski savjet

Vujović: Završni čin Abazovićeve antievropske politike

Podgorica, (MINA) – Neizglasavanje članova Sudskog savjeta je završni čin antievropske politike premijera Dritana...