fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra radionica povodom početka EIT Jumpstarter programa

Sjutra radionica povodom početka EIT Jumpstarter programa

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Informativna radionica o EIT Jumpstarter programu, koji ima za cilj da podrži razvoj preduzetništva i inovacija uvezujući inovativna rješenja sa industrijskom tražnjom na području centralno-istočne i južne Evrope, uključujući i Crnu Goru, biće održana sjutra u Tehnopolisu.

Inovaciono-preduzetnički centar (IPC) Tehnopolis je i ove godine strateški partner na EIT Jumpstarter predakceleracijskom programu, koji predstavlja vodeći evropski međuindustrijski predakceleracijski program kreiran od Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT).

“Cilj radionice je da se svim potencijalnim aplikantima iz Crne Gore detaljno predstavi EIT Jumpstarter program i uslovi apliciranja, ali i da se pruži podrška svim pojedincima i timovima sa inovativnim idejama iz Crne Gore da dobiju podršku prestižnog panevropskog programa”, navodi se u saopštenju.

Radionica je posvećena svim pojedincima i timovima koji imaju inovativne ideje, odnosno istraživačima, studentima master i doktorskih studija, inovatorima i preduzetnicima koji planiraju da pokrenu biznis u skorijoj budućnosti.

“Tokom radionice zainteresovane ćemo upoznati sa EIT Jumpstarter programom, uslovima, kriterijumima za prijavu i načinom apliciranja, a dobiće i podršku mentora i prethodnih učesnika programa kako da uspješno pripreme svoju aplikaciju do 10. aprila ove godine”, dodaje se u saopštenju.

Osim mentorske podrške, najbolje ideje će učestvovati u EIT Jumpstarter takmičenju i imati priliku da osvoje glavnu nagradu u iznosu od deset hiljada EUR.

Sve informacije o EIT Jumpstarter programu kao i aplikacioni formular nalaze se na linku https://apply.eitjumpstarter.eu/.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije