fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra panel diskusija o 5G mreži

Sjutra panel diskusija o 5G mreži

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Panel diskusija pod nazivom 5G u Crnoj Gori: zašto su milisekunde važne?, koju organizuje Crnogorski Telekom, održaće se sjutra u deset sati.

„Zainteresovani će diskusiju moći da prate online, putem YouTube linka https://www.youtube.com/watch?v=1FScWCYylpw ili Facebook stranice Telekoma“, navodi se u saopštenju.

Na diskusiji će biti riječi o trenutnom statusu razvoja 5G mreže u Crnoj Gori i planovima za njeno puštanje u komercijalni rad, kao i o daljim koracima Crnogorskog Telekoma u tom pravcu, nakon inicijalnog uspješnog testiranja mreže koje je realizovano ove godine.

Učesnici će objasniti i šta dalji razvoj mreže i tehnologija donosi javnoj upravi i građanima, dok će iz Hrvatskog Telekoma predstaviti kako je izgledao proces uspješne implementacije i komercijalizacije 5G mreže u Hrvatskoj, i kakvi izazovi na tom putu mogu očekivati Crnu Goru.

Učesnici panela su direktor sektora za digitalnu transformaciju u Crnogorskom Telekomu Dušan Banović, direktor Agencije za elektronske komunikacije (EKIP) Darko Grgurović, državna sekretarka u Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija Marina Banović, kao i direktor sektora tehnike i informacionih tehnologija u Hrvatskom Telekomu, Boris Drilo.

Iz Telekoma su pozvali sve zainteresovane građane da prate Facebook stranicu i YouTube kanal (https://www.youtube.com/watch?v=1FScWCYylpw) Telekoma, kako bi sjutra dobili obavještenje o početku događaja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos pobjednik Lige konferencija

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobjednici su Lige konferencije. Olimpijakos je večeras u Atini, u...