fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra otvaranje kancelarije generalnog sekretara KIF ZB6

Sjutra otvaranje kancelarije generalnog sekretara KIF ZB6

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarka ekonomije, Dragica Sekulić, otvoriće sjutra ispred Privredne komore (PKCG) u Podgorici kancelariju generalnog sekretara Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB6).

Sekulić će, zajedno sa predsjednikom Privredne Komore Srbije i predsjednikom KIF ZB6, Markom Čadežom, otkriti tablu sa natpisom Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana i time svečano otvoriti kancelariju generalnog sekretara.

Iz Ministarstva su kazali da je KIF ZB6 dobrovoljna neprofitna organizacija privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana formirana na osnovu Sporazuma o osnivanju potpisanog u Beču u avgusta 2015. godine, sa sjedištem u Trstu.

“Članice KIF ZB6 su privredne komore Crne Gore, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine (BiH), Albanije i Kosova, dok Upravni odbor čine predsjednici privrednih komora tih šest zemalja članica”, navodi se u saopštenju.

Upravni odbor će sjutra, na sastanku sa poslovnom zajednicom Crne Gore prikupiti preporuke preduzeća i formirati savjetodavno tijelo od poslovnih lidera za koordinaciju programa djelovanja KIF ZB6 u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta za regionalnu saradnju i konkurentnosti cijele regije.

Najčitanije