fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra DevTalks o namjenskim bazama podataka koje pruža AWS

Sjutra DevTalks o namjenskim bazama podataka koje pruža AWS

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Telenor će sjutra organizovati treći Dev Talks u Crnoj Gori, sa ciljem jačanja i umrežavanja IT zajednice u državi.

Tema trećeg Dev Talksa, koji će početi u 15 sati, je AWS purpose-built databases, a gost predavač biće Goran Opačić, AWS Data Hero, CEO i vlasnik kompanije EStech.

foto: Telenor

Opačić je kazao da prisutni mogu da očekuju veoma praktična objašnjenja o tome kako izabrati pravu bazu podataka u klaudu, specifično AWS Cloud, te da će prezentacija pokazati kako progamerske, tako i apekte menadžmenta podacima.

“Purpose-built databases je novi model razmišljanja koji se protivi modelu stavljanja svih podataka u istu bazu jednog proizvođača. Ovakve promjene traže diskusiju o tome kad I kako primijeniti koji alat i bitno je da svi učesnici u razvoju jedne aplikacije otvoreno razmjenjuju mišljenja i uvide probleme koji nastaju kad jednim alatom rješavaju sve probleme”, kazao je Opačić.

Takvi događaji su, kako je naveo, prilika da se ova diskusija otvori uz pomoć onih koji već imaju praktična poslaovna iskustva iz ove oblasti.

Telenor je pozvao sve zainteresovane, ali prije svega IT profesionalce, programere i studente da im se pridruže kako bi zajedno kreirali jaku IT mrežu u kojoj će se povezati sa najnovijim tehnološkim trendovima i doprinijeti budućnosti tehnološke industrije.

Kako je zbog velikog interesovanja broj mjesta ograničen, molimo sve zainteresovane da se prijave na https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=T72bFlRAzUmlxwJEqyPjqNb5WCmcTjlJlY8aQ_3RkbZUNzM4MVExSVY1OTBLRU1HMDIwQjZTNlE4QS4u.

U Telenoru su ponosni na platformu IT Dev Talks-a, pomoću koje daju svoj doprinos jačanju i umrežavanju IT zajednice u Crnoj Gori.

Izvršni direktor Telenora, Branko Mitrović, smatra da je IT Dev Talks prilika da se razmijene iskustva, upoznaju nove prakse isprate najsavremeniji tredovi u IT industriji.

foto: Telenor

“Misija Telenora jeste da kroz ovu platformu da svoj doprinos razvoju IT stručnjaka, i na taj način pruži podsticaj bržoj transformaciji i razvoju digitalne Crne Gore, povećanju konkurentnosti crnogorske privrede, kao i kompletnom razvoju društva kao cjeline“, kazao je Mitrović.

Kako bi osnažili i umrežili IT zajednicu u Crnoj Gori sa međunarodnim IT stručnjacima, kompanija Telenor će jednom mjesečno, a nekad i češće, organizovati Dev Talks predavanja u okviru kojih će dovoditi eksterne predavače, priznate eksperte iz određene oblasti koji će sa zainteresovanima dijeliti svoje motivacione priče i znanja.

Najčitanije