fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjever države u tranzicionom periodu najviše pretrpio

Sjever države u tranzicionom periodu najviše pretrpio

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sjever Crne Gore je u tranzicionom periodu najviše pretrpio i te posljedice se još uveliko osjećaju, ocijenio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i dodao da se to najbolje ogleda u velikoj migraciji stanovništva iz sjevernih krajeva.

Abazović se, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, danas sastao sa funkcionerima Stranke pravde i pomirenja (SPP), koje je upoznao sa aktivnostima koje je Vlada imala u prvih 50 dana rada, kao i sa prioritetima u narednom periodu.

Abazović je sa funkcionerima SPP razmatrao pitanja koja se tiču mogućnosti ulaganja i razvoja u sjever Crne Gore.

On je kazao da Vlada mora posvetiti posebnu pažnju sjeveru zemlje, kako bi se ispravila sistemska nepravda koja je učinjena tom kraju.

Funkcioneri SPP su saopštili da su u prethodnom periodu imali izvrsnu saradnju sa Abazovićem i njegovom partijom i dodali da se nadaju da će se ona nastaviti i u narednom periodu.

„Abazović i funkcioneri SPP složili su se da su manjinski narodi neizostavan dio građanske i multikonfesionalne Crne Gore, te da će se ova Vlada sa posebnim senzibilitetom odnositi prema njima“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije