fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSeshadri: Raduje nas promjena fokusa na ekonomiju

Seshadri: Raduje nas promjena fokusa na ekonomiju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Za Crnu Goru je važno da jasno artikuliše fiskalnu strategiju u kontekstu ostvarivanja konkretnih ciljeva, saopštili su predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i dodali da ih raduje promjena fokusa na ekonomiju, jer je to jedini način da se ide naprijed.

Premijer Milojko Spajić sastao se sa članovima misije MMF-a koja boravi u Crnoj Gori, predvođena Srikantom Seshadrijem.

“Raduje nas promjena fokusa na ekonomiju. To je jedini način da se ide naprijed”, poručio je Seshadri.

On je kazao da je za Crnu Goru važno da jasno artikuliše svoju fiskalnu strategiju u kontekstu ostvarivanja konkretnih i mjerljivih ciljeva.

“Očuvanje stope fiskalnog deficita do tri odsto važna je poruka i budućim investitorima” poručio je Seshadri.

Spajić je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, poručio da su za intenzivan ekonomski razvoj potrebni politička stabilnost i vladavina prava.

„Siguran sam da je Vlada tokom prethodna tri mjeseca svojim rezultatima pokazala da za Crnu Goru dolaze bolji dani. Odluke koje smo donijeli imaju za cilj skorije punopravno članstvo u Evropskoj uniji (EU), a na toj liniji i punu ekonomsku integraciju i bolji standard naših građana”, saopštio je Spajić.

Spajić je upoznao sagovornike sa rezultatima Vlade i podsjetio da je tokom prethodnog perioda Vlada pripremila rebalans budžeta za prošlu godinu, fiskalno odgovoran budžet za ovu godinu i sprovela brojne aktivnosti na izbjegavanju sive liste Manivala.

U tom kontekstu, Spajić je istakao da ispunjavanje preporuka Savjeta Evrope ide planiranom dinamikom, te poručio da Crna Gora brzo napreduje ka svojim ciljevima.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o realizaciji kapitalnih infrastrukturnih projekata i zajednički konstatovali da će, uz dobro planiranje, njihova realizacija imati pozitivan uticaj na dalji ekonomski razvoj.

U prvom redu, kako je ocijenjeno, potrebno je raditi na jačanju saobraćajne infrastrukture kroz nastavak projekta auto-puta, unapređenje aerodromskih kapaciteta i poboljšanje željezničke infrastrukture.

Na sastanku je ocijenjeno i da se projekcije moraju oslanjati na precizne podatke, zbog čega je posebno važno nedavno održavanje popisa stanovništva, domaćinstva i stanova.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Članovima UPCG predstavljen Program za unapređenje konkurentnosti privrede

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede za ovu godinu predstavljen je danas...