fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSekulić: Vlada dobro da razmisli o inicijativi

Sekulić: Vlada dobro da razmisli o inicijativi

Ohrid, (MINA-BUSINESS) – Vlada treba dobro da razmisli o inicijativi o boljem ekonomskom povezivanju zemalja regiona, sa aspekta benefita za crnogorske građane i privredu, kao i bolje evropske integracije Crne Gore u EU, saopštila je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić.

Ona je kazala da je Crna Gora, danas u Ohridu, imala prvi put priliku da se detaljno upozna sa inicijativom lidera Sjeverne Makedonije, Srbije i Albanije o boljoj ekonomskoj povezanosti regiona, na način bržeg protoka robe, ljudi i kapitala.

„Iniciajtiva koju smo čuli je nešto o čemu Vlada i država treba dobro da promisle sa aspekta benefita za svoje građane i privredu i naravno sa aspekta bolje evropske integracije u EU, jer je nama to jedini cilj i on nema alternativu“, rekla je Sekulić nakon sastanka.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da je Sekulić navela da je Crna Gora, kao lider u evropskim integracijama, pokazala da suštinski doživljava svaku obavezu iz integracionog procesa i svih regionalnih inicijativa.

„Svojim ponašanjem u okviru CEFTE, kao zemlja koja nema nijedan otvoreni slučaj, i u okviru berlinske inicijative, gdje smo ispunili najveći broj preporuka, pokaziali smo da suštinski vjerujemo u regionalnu i ekonomsku povezanost naših zemalja“, zaključila je Sekulić.

Najčitanije