fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSavjetovali klijente da opreznije koriste podatke na internetu

Savjetovali klijente da opreznije koriste podatke na internetu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorska komercijalna banka (CKB) i Podgorička banka (PDB), članice OTP Grupe, savjetovale su klijentima da budu oprezniji prilikom korišćenja svojih podataka na internetu, imajući u vidu osjetan porast hakerskih aktivnosti od početka pandemije koronavirusa.

Banke su u saopštenju navele da su meta tih aktivnosti dominantno korisnici digitalnih usluga.

„Korisnici usluga elektronskog i mobilnog bankarstva širom svijeta najčešće dobijaju maliciozan e-mail sa instrukcijama za aktivaciju naloga, promjenu lozinke ili ažuriranje korisničkih podataka“, navodi se u saopštenju.

Nekoliko korisnika CKB GO usluge dobili su e-mail slične sadržine sa informacijom da je potrebno da produže svoj nalog klikom na link koji je poslat unutar te lažne e-mail poruke.

„Ne reagujte na ove lažne e-mail poruke ako ih slučajno dobijete“, poručili su iz banaka.

Banke, kako se dodaje, nikada od svojih klijenata ne bi tražile preduzimanje bilo kog načina identifikacije putem e-mail-a, SMS-a ili telefona.

„U slučaju da je neko od naših klijenata ipak odgovorio na ovakav e-mail, potrebno je da kontaktira Call Centar na broj telefona 19894 (CKB) ili 19900 (PDB). Nakon poziva Call centru, molimo da lažnog pošiljaoca prijavite i Nacionalnom timu za odgovor na računarske incidente www.cirt.me, kao i Agenciji za zaštitu ličnih podataka“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije