fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSaradnja aerodroma regiona neprocjenjiva

Saradnja aerodroma regiona neprocjenjiva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Saradnja aerodroma Crne Gore i Zadra biće intenzivirana u narednom periodu na svim nivoima, a posebno je značajna kada je u pitanju generalna avijacija, saopštio je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

On se sastao danas sa generalnim direktorom Aerodroma Zadar, Josipom Klišmanićem, sa kojim je razgovarao o modelima saradnje dvije kompanije.

Orlandić je, kako je saopšteno iz Aerodroma Crne Gore, kazao da s obzirom na to da Aerodrom Zadar ima ozbiljnu infrastrukturu kada je u pitanju generalna avijacija, mnogo znači razmjena iskustva po tom pitanju.

„Posebno, jer za tu vrstu aviosaobraćaja vlada veliko interesovanje na crnogorskim aerodromima, a dosta smo ograničeni kapacitetima. Naravno, prostor za saradnju postoji i na svim drugim poljima i naša vrata su uvijek otvorena“, rekao je Orlandić.

On je pozvao Klišmanovića da se priključi Inicijativi uspješnih, koja okuplja aerodrome u regionu koji bilježe najbolje rezultate.

Klišmanović je kazao da naredne godine obilježavaju 50 godina od otvaranja Aerodroma Zadar i tokom nje očekuju rast saobraćaja od 20 odsto u odnosu na ovu.

„Dakle, oko 700 hiljada putnika na godišnjem nivou. Trenutno radimo na unaprijeđenju infrastukture, proširujemo pistu i povećavamo broj parking mjesta za avione i slobodno mogu reći da smo na nekoj vrsti prekretnice. Zato nam je razmijena iskustava od neprocjenjivog značaja“, naveo je Klišmanović.

Orlandić je kolegi za zadarskog aerodroma takođe saopštio i detalje gradnje Terminala 2 Aerodroma Tivat koji će biti otvoren naredne sedmice.

Orlandić i Klišmanović su se dogovorili da se zajednički susreti održavaju češće, a da saradnja na svim nivoima u narednom periodu bude intenzivirana.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije