fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRok za glasanje o protokolu oko fiskalizacije produžen do sjutra

Rok za glasanje o protokolu oko fiskalizacije produžen do sjutra

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glasanje o protokolu o saradnji za izmjenu Zakona o fiskalizaciji i suspenziji odluke o obustavi rada, koje je advokatima ponudilo Ministarstvo pravde, biće zaključeno sjutra, umjesto danas kako je prvobitno planirano, saznaje Pobjeda nezvanično.

Razlog je to što su iz Advokatske komore advokatima naknadno poslali dopunu protokola zbog tehničkog propusta. Za sada se, prema informacijama lista, veći broj advokata opredijelio za protokol, ali broj glasova do ponedjeljka još nije bio dostigao polovinu upisanih advokata, koliko je najmanje potrebno za kvorum.

Upravni odbor Komore je na prošlosedmičnoj sjednici, kada je i donijeta odluka o raspisivanju treće vanredne skupštine, odlučio i da pruži pravnu pomoć i snosi troškove u slučaju da protiv advokata bude pokrenut prekršajni postupak zbog neprimjenjivanja Zakona o fiskalizaciji. To će im biti obezbijeđeno do kraja godine, do kada bi, ukoliko usvoje protokol, radna grupa advokata i predstavnika ministarstava, analizirala zakon.

“Advokatska komora će svojim članovima obezbijediti zastupanje u postupcima koji bi eventualno bili pokrenuti zbog prekršaja propisanih Zakonom o fiskalizaciji. U slučaju donošenja pravosnažne odluke Suda za prekršaje, komora će iz svojih sredstava izvršiti naknadu troškova”, rečeno je na sjednici Upravnog odbora.

U slučaju da protiv njih bude pokrenut prekršajni postupak, advokati su o tome dužni da obavijeste komoru najkasnije u roku od tri dana, jer im u protivnom to neće biti obezbijeđeno.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...