fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeRegionalnom saradnjom i povezivanjem privući investicije

Regionalnom saradnjom i povezivanjem privući investicije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Saradnja i povezivanje gradova regiona i integrisanost regionalnog tržišta najbolji su put za privlačenje većih investicija, ocijenili su učesnici prvog Podgoričkog investicionog foruma, koji je organizovao Glavni grad.

Gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković kazao je da očekuje da će investitori prepoznati potencijal za ulaganje u Podgoricu.

Ocjenjujući da veliki razvojni potencijali Glavnog grada do sada nijesu u punoj mjeri iskorišćeni, on je predstavio investicioni ciklus vrijedan preko 200 miliona EUR.

“Sa implementacijom odluke o formiranju biznis zona očekujemo da ćemo u narednih nekoliko godina biti u prilici da otvorimo i do par hiljada radnih mjesta koja će biti održiva”, rekao Vuković.

On je istakao namjeru gradske uprave da bude efikasan servis biznis zajednici, najavljujući formiranje Poslovnog savjeta Glavnog grada u narednih mjesec.

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović kazao je da Uprava Glavnog grada razumije potrebe i zahtjeve biznisa 21. vijeka i kreira investicioni i poslovni ambijent Podgorice koji je privlačan i konkurentan na unutrašnjem i regionalnom tržištu.

Kako je naveo, menadžemant Glavnog grada razvija efikasnu lokalnu administraciju, koja je servis građana i investicione i poslovne zajednice.

“Gradonačelnik Vuković i njegov tim, kao mladi i savremeni menadžeri znaju da su tu zbog vas i da će vaš poslovni uspjeh ovdje biti opredjeljujući u dokazivanju uspješnosti Podgorice na investicionom planu, a na korist svih njenih građana”, rekao je Simović.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić poručila je da su se stekli uslovi da se krene u tender za davanje u zakup državnog zemljišta za izgradnju solarne elektrane na Veljem brdu.

“Sa ovog mjesta obećavam da ćemo u prvom kvartale sljedeće godine, nadam se, imati investitora za izgradnju te solarne elektrane”, rekla je Sekulić.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Boston u finalu Istočne konferencije

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Bostona plasirali su se u finale Istočne konferencije NBA. Boston je...

Pale cijene nafte