fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRealizovali niz aktivnosti u sklopu projekta

Realizovali niz aktivnosti u sklopu projekta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privredna komora (PKCG) je u okviru projekta Mreža evropskih preduzetnika (EEN) realizovala niz aktivnosti, između ostalog kreiranje i promovisanje zajedničkog turističkog proizvoda, kako bi se ubrzalo povezivanje privreda i doprinijelo jačanju konkurentske pozicije regiona u odnosu na strana udaljena tržišta.

“Uz podršku projekta urađena je brošura i štampana na crnogorskom, engleskom i njemačkom jeziku”, rekli su agenciji Mina-business predstavnici PKCG.

Oni su podsjetili da je projekat, koji finansira Evropska komisija (EK), osmišljen sa misijom da pruži podršku malim i srednjim preduzećima da unaprijede svoje poslovanje u dijelu internacionalizacije, standardizacije, inovacije i usaglašavanja poslovanja sa pravilima poslovanja na evropskom tržištu.

EEN mreža je aktivna u 60 zemalja i obuhvata više od tri hiljade eksperata iz 600 organizacija.

U Crnoj Gori aktivnosti Mreže sprovodi konzorcijum koji čine Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća pri Ministarstvu ekonomije, PKCG, Biznis centar iz Bara i Mašinski fakultet iz Podgorice.

PKCG je, kako su saopštili njeni predstavnici, u okviru projekta organizovala seminar o standardu ISO 9001:2015 koji je bio prilagođen privrednicima i organizacijama koji su u postupku implementacije ili već posjeduju sertifikate za sisteme menadžmenta.

“Seminar je pružio je korisne informacije i za zainteresovane koji tek treba da se bave ovom tematikom”, kazali su iz PKCG.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Članovima UPCG predstavljen Program za unapređenje konkurentnosti privrede

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede za ovu godinu predstavljen je danas...