fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRCC i ove godine dodjeljuje nagradu za inovacije

RCC i ove godine dodjeljuje nagradu za inovacije

Sarajevo, (MINA-BUSINESS) – Savjet za regionalnu saradnju (RCC) pozvao je zainteresovane da se do 15. novembra prijave na takmičenje za nagradu za inovacije – Butterfly Innovation Award, za inovativna, prilagodljiva i tržišno utemeljena rješenja sa Zapadnog Balkana.

Fond za regionalnu nagradu je 30 hiljada EUR, a najbolje rješenje iz svake od šest kategorija će dobiti nagradu u iznosu od pet hiljada EUR.

Iz RCC-a su pozvali pojedince i organizacije da se prijave i učestvuju na takmičenju.

Svi zainteresovani se mogu prjaviti za najviše dvije od šest kategorija i to industrijske, zelene i inovacije u nauci, tehnologiji, inženjerstvu i matematici, kao i univerzitetske i inovacije mladih i žena.

Prijave mogu poslati građani ili osobe sa stalnim boravkom na Zapadnom Balkanu.

Podnesci moraju odgovarati jednoj od zvaničnih kategorija, dok se za inovativna rješenja mora pokazati da imaju konkretan uticaj na Zapadnom Balkanu.

„Cilj ovogodišnje regionalne nagrade za inovacije Butterfly Innovation Award jeste da se prihvatanjem digitalne transformacije i podstrekivanjem ekološke održivosti, kao i promocijom inovativne kulture u regionu kroz prikazivanje postignuća u oblasti inovacija i osnaživanje osjetljivih grupa, kao što su mladi i žene, nastavi podržavati ekonomski razvoj Zapadnog Balkana“, navodi se u saopštenju.

Dobitnici nagrade za inovacije će biti proglašeni na događaju koji će se održati u roku od mjesec nakon isteka roka za slanje prijava.

Detaljnije o regionalnoj nagradi Butterfly Innovation Award može se naći na linku https://www.rcc.int/pages/172/regional-butterfly-innovation-award-2023.

Regionalnu nagrada za inovacije finansira Evropska unija, a sprovodi RCC. Nagrada je dio Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište Zapadnog Balkana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije