fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRazmotriti razvoj Zelenike kao kruzing luke

Razmotriti razvoj Zelenike kao kruzing luke

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uvođenje trajektne linije od Zelenike do Rosa i mogućnost razvoja Zelenike kao kruzing luke koja bi predstavljala alternativu Kotoru teme su od posebnog značaja za Herceg Novi, ocijenili su ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i predstavnici rukovodstva grada.

Nurković je u srijedu, tokom radne posjete Herceg Novom, sa menadžmentom grada razgovarao o putnoj infrastrukturi, statusu luke Zelenike i gradske luke Škver, kao i temama iz oblasti pomorske privrede.

“Zakoni i strateška dokumenta na kojima radi resor saobraćaja i pomorstva treba da donese sistemska rješenja i uredi oblast u kojoj trenutno ima dosta neusaglašenosti i preklapanja nadležnosti sa drugim resorima”, rekao je Nurković.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Nurković je kazao da je, bez obzira na političke stavove i opredeljenja, zajednički zadatak svih da stvaraju bolje uslove za kvalitetniji životni standard građana Crne Gore.

Predsjednik Opštine Heceg Novi, Stevan Katić, podsjetio je da su najznačajniji projekti za unapređenje saobraćajne infrastrukture izgradnja zaobilaznice oko grada, putne mreže na poluostrvu Luštica, definisanje pitanja koncesije gradske luke Škver, rješavanje problema gužvi na graničnim prelazima prema Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kao i naplata putarine na dionici Meljine-Petijevići koju bi država mogla da preuzme kao magistralni pravac.

On je ocijenio da se radi o ulaganjima od interesa za građane Herceg Novog i cijele države, za čiju realizaciju je neophodna saradnja Ministarstva i lokalne uprave.

Govoreći o radovima na rekonstrukciji Jadranske magistrale, Katić i njegovi saradnici su poručili da je potrebna bolja komunikacija, kako u drugoj fazi tog projekta ne bi dolazilo do saobraćajnog kolapsa i propusta u izvođenju radova.

Nurković je radnu posjetu nastavio susretom sa menadžmentom Opštine Budva.

Predsjednik budvanske Opštine, Marko Carević, saopštio je da je taj grad strateški važan za cijelu državu.

“Važno je da sarađujemo i radimo za dobrobit svih građana. Svaka opština je važna, kako na sjeveru tako i na jugu. Rješavajući probleme na lokalnom nivou, realizujući kvalitetne projekte benefiti se moraju osjetiti i na nacionalnom nivou”, poručio je Carević.

Nurković je naveo da je, imajući u vidu dinamičan razvoj Budve, izgradnja savremene infrastrukture neophodan preduslov za sve privredne aktivnosti.

“Iskoristili smo priliku da razgovaramo o detaljima vezanim za dva važna projekta koja će se realizovati na teritoriji Opštine Budva. Riječ je o bulevaru od Jaza do Tivta i zaobilaznici oko Budve”, zaključio je Nurković.

Najčitanije