fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRast tehnološkog sektora podržao indekse

Rast tehnološkog sektora podržao indekse

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) – Na Wall Streetu je u srijedu Dow Jones blago pao, dok je S&P 500 indeks porastao, kao i Nasdaq, zahvaljujući skoku cijena dionica u tehnološkom sektoru.

Dow Jones je oslabio 0,26 odsto na 32.981 bod, dok je S&P 500 ojačao 0,36 odsto na 3.972 boda, a Nasdaq indeks 1,54 odsto na 13.246 bodova, prenosi Hrportfolio.

Nakon što su dan prije najviše pale, u srijedu su cijene dionica u tehnološkom sektoru najviše porasle.

Podršku tržištu pružila su očekivanja da bi se oporavak ekonomije od koronakrize uskoro mogao ubrzati zbog novih fiskalnih podsticaja i postepene normalizacije društvenog i ekonomskog života zahvaljujući vakcinaciji.

Zbog toga posljednjih sedmica rastu cijene dionica u cikličkim sektorima, koji bi imali najviše koristi od oporavka privrede, dok je tehnološki sektor, koji je prošle godine predvodio po rastu, pod pritiskom.

Ipak, na tržištu je vladao oprez dok se čeka predstavljanje plana ulaganja u infrastrukturu predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Joe Bidena, koji bi mogao vrijediti između tri i četiri milijarde USD.

U cijelom prošlom mjesecu Dow Jones je porastao sedam odsto, dok je S&P 500 ojačao četiri odsto, a Nasdaq indeks 0,4 odsto.

U cijelom prvom tromjesečju Dow je porastao osam odsto, S&P 500 šest odsto, a Nasdaq tri odsto.

Na evropskim berzama cijene dionica su u srijedu pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,86 odsto na 6.713 bodova, a pariski CAC 0,34 odsto na 6.067 bodova. Frankfurtski DAX ostao je nepromijenjen, na 15.008 bodova.

Najčitanije

berza

Promet porastao zbog prodaje akcija ŽPCG i OŽVS

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Značajan rast prometa obilježio je na Montenegroberzi sedmicu u kojoj je...