fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaspisan konkurs za predsjednika Odbora REGAGEN-a

Raspisan konkurs za predsjednika Odbora REGAGEN-a

Podgorica, (MINA-BUSNESS) – Odbor Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) raspisao je danas konkurs za izbor predsjednika tog tijela.

Javni konkurs je otvoren 30 dana.

“U skladu sa Zakonom o energetici, konkurs za izbor predsjednika Odbora REGAGEN-a raspisuje taj regulator, a postupak sprovodi Vlada i Komisija za izbor kandidata”, navodi se u konkursu objavljenom na sajtu regulatora.

Predsjednika Odbora REGAGEN-a imenuje Skupština na predlog Vlade.

Kandidati za predsjednika REGAGEN-a treba da ispunjavaju uslove predviđene Zakonom o energetici, odnosno da su državljani i da imaju prebivalište u Crnoj Gori, da imaju najmanje VII 1 nivo kvalifikacije obrazovanja iz oblasti tehničkih nauka, prava ili ekonomije, najmanje sedam godina radnog iskustva u struci i da nijesu u sukobu interesa iz člana 36 Zakona o energetici.

Kandidati za predsjednika Odbora REGAGEN-a su dužni da uz prijavu na konkurs dostave u pisanoj formi radnu biografiju i sopstveno viđenje stanja i razvoja regulatornog procesa u energetskom sektoru Crne Gore.

Prijave se podnose u zatvorenoj koverti lično ili putem pošte na adresu REGAGEN-a.

Neotvorene koverte regulator dostavlja Vladi.

Za potrebna dodatna obavještenja kandidati se mogu informisati na brojeve telefona 020/229-615, 020/229-616 i putem mejla [email protected].

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije