fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryRaspisali drugi tender za struju duž autoputa

Raspisali drugi tender za struju duž autoputa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Monteput je raspisao drugi tender za izgradnju energetske infrastrukture duž prve dionice autoputa od Smokovca do Mateševa, a zainteresovani ponuđači ponude mogu dostavljati do 16. septembra.

Vijesti pišu da će se tog dana obaviti i otvaranje ponuda na drugom ubrzanom tenderu.

Prvi tender za nabavku vrijednu 38,23 miliona EUR poništen je 19. avgusta nakon što je Komsija za vrednovanje ponuda utvrdila da nijedna od dvije pristigle ponude domaćih firmi „Electro team” i „Novi Volvox“, sa partnerskim kompanijama iz Švajcarske i Njemačke, nije ispravna.

Kako piše u tendrerskoj dokumentaciji predmet javne nabavke su radovi koji obuhvataju izgradnju trafostanica Autoput 1 sa priključnim dalekovodima, Autoput 2 sa priključnim dalekovodima i trafostanice 20/0,4 kV sa kablovskim razvodom 20 kV i sistemom daljinskog upravljanja za napajanje objekata.

Procijenjena vrijednost trafostanice Autoput 1 sa priključnim dalekovodima i uračunatim porezom na dodatu vrijednost (PDV) je 9,8 miliona EUR.

Druga trafostanica Autoput 2 sa priključnim dalekovodima i uračunatim PDV-om je procijenjena na 8,7 miliona EUR, a izgradnja TS 20/0,4 kV sa kablovskim razvodom 20 kV i sistemom daljinskog upravljanja za napajanje objekata duž trase auto-puta Bar-Boljare, dionica Smokovac-Mateševo sa uračunatim PDV-om je procijenjena na 19,6 miliona EUR.

Najčitanije

Vremenska prognoza: Danas promjenljivo, do 19 stepeni

Podgorica, (MINA) – U južnim predjelima Crne Gore jutros se očekuje povećana oblačnost, ponegdje...