fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRadulović: Odbori direktora na “testu” nakon godinu rada

Radulović: Odbori direktora na “testu” nakon godinu rada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rad odbora direktora u državnim kompanijama, koje posluju u okviru Ministarstva saobraćaja i pomorstva, nakon godinu rada biće analiziran, poručio je resorni ministar Filip Radulović.

Radulović je tokom predavanja studentima Ekonomskom fakulteta u Podgorici, koji nastavu prate na engleskom jeziku, kazao da će svi odbori koji ne pokažu rezultat u prvih godinu rada, biti smijenjeni.

“Moramo da promijenimo dosadašnju praksu da se u odborima direktora sjedi zbog mjesečne naknade. Mislim da u Crnoj Gori ima dosta mladih i obrazovanih ljudi kojima treba dati šansu, a siguran sam da će u narednim godinama mjesta biti i za nekog od vas”, poručio je Radulović.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, kazao da su u deset od 11 kompanija u okviru tog resora promijenjeni odbori direktora.

“U svim odborima direktora sjedi jedan broj profesionalaca i mislim da to treba da bude praksa u narednom periodu. Moramo više poštovati znanje nego politiku”, smatra Radulović.

On je studentima održao predavanje na temu Project management, a prenio je i svoja iskustva tokom rada u kompaniji Tesla.

Tokom posjete Ekonomskom fakultetu, Radulović je razgovarao sa dekanom Mijatom Jocovićem.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Oštar sedmični pad cijena nafte

London, Njujork, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte prošle sedmice su pale oko sedam odsto jer...