fbpx
NaslovnicaGlavna vijestProsječna zarada u julu 797 EUR

Prosječna zarada u julu 797 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u julu je, prema podacima Monstata, iznosila 797 EUR i bila je 0,3 odsto veća u odnosu na jun.

Prosječna neto zarada u julu je u odnosu na isti mjesec prošle godine porasla 11,6 odsto.

Prosječna bruto zarada u junu je iznosila 993 EUR.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u julu u odnosu na jun zabilježile rast od jedan odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile pad od 0,7 odsto”, navodi se u saopštenju.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u julu su u odnosu na jun porasle u sektorima ostale uslužne djelatnosti 2,3 odsto, umjetničke, zabavne i rekreativne djelatnosti dva odsto, prerađivačka industrija 1,8 odsto, građevinarstvo 1,6 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 1,3 odsto, saobraćaj i skladištenje i finansijske i djelatnosti osiguranja po 0,9 odsto i administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 0,8 odsto.

Rast je zabilježen i u sektorima usluge smještaja i ishrane 0,7 odsto, snabdjevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama, kontrolisanje procesa, uklanjanje otpada i slične aktivnosti, kao i trgovina na veliko i na malo, popravka motornih vozila i motocikala po 0,6 odsto i poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo i zdravstvena i socijalna zaštita po 0,3 odsto.

Pad neto zarade u julu je, u odnosu na prethodni mjesec, zabilježen u sektorima informisanje i komunikacije 3,1 odsto, poslovanje nekretninama 0,6 odsto, Vađenje ruda i kamena 0,2 odsto, snabdjevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija i državna uprava i odbrana, obavezno socijalno osiguranje po 0,1 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sjutra okupljanje rukometaša

Podgorica, (MINA) - Muška rukometna reprezentacija Crne Gore okupiće se sjutra u Podgorici i...