fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječna cijena stana u novogradnji 1,22 hiljade EUR

Prosječna cijena stana u novogradnji 1,22 hiljade EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu iznosila je skoro 1,22 hiljade EUR i veća je 29,7 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazali su podaci Monstata.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori bila je 21,1 odsto veća u odnosu na četvrti kvartal prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Statističari su naveli da direktan uticaj na prosječnu cijenu kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu ima učešće prosječne cijene metra kvadratnog stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje, koje je u posmatranom kvartalu bilo značajno manje u odnosu na prethodno posmatrane periode.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u prvom kvartalu iznosila je 1,2 hiljade EUR.

“U primorskom regionu je iznosila 1,38 hiljada EUR, u središnjem regionu 708 EUR, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 849 EUR”, precizira se u saopštenju.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u prvom kvartalu iznosila je 1,22 hiljade EUR, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 714 EUR.

Najčitanije

U toku ekstradicija Duška Kneževića u Crnu Goru

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević trebalo bi danas da bude izručen...