fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProdužiće akciju Podijelimo teret 8 do kraja godine

Produžiće akciju Podijelimo teret 8 do kraja godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) je, zbog velikog interesovanja potrošača, odlučila da akciju Podijelimo teret 8, koja je trebalo da se završi 31. oktobra, produži do kraja godine.

Iz EPCG je saopšteno da je do sada akcija opravdala očekivanja, oko 7,7 hiljada kupaca potpisalo je sporazum o otplati duga po povlašćenim uslovima. Od toga broja, njih 700 tokom prvom mjeseca produžetka akcije, u novembru.

EPCG od 1. novembra realizuje i akciju Za čist račun 2, u kojoj se preduzećima koja imaju dug po osnovu utrošene eletrične energije, za početak nudi da 30 odsto duga otplate u narednih 30 mjeseci, u fiksnim mjesečnim ratama. Tokom novembra, akciji se priključilo 130 potrošača iz te kategorije.

Akcija Podijelimo teret namijenjena je svim kupcima, koji pripadaju grupi potrošnje domaćinstva, a imaju dugovanja po osnovu računa za električnu energiju.

„Akciji se mogu priključiti sva domaćinstva koja imaju dug, bez obzira na iznos duga, a koja žele da svoje obaveze izmire po izuzetno povoljnim uslovima – otplata u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 EUR, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje Sporazum i obustava obračuna zatezne kamate“, rekli su iz EPCG.

Jedini uslov za priključenje akciji u decembru je da iznos uplata u prethodna tri mjeseca, odnosno septembar, oktobar i novembar, bude jednak ili veći od računa za oktobar i da do kraja decembra bude plaćena novembarska faktura.

U akciju Za čist račun 2 se mogu uključiti sva preduzeća koja imaju više od tri neplaćene fakture za utrošenu električnu energiju, bez obzira na visinu dugovanja, uz uslov da plate posljednju fakturu i potpišu sporazum o ispunjavanju obaveza po povoljnim uslovima.

Akcija traje do 31. januara naredne godine.

Potpisivanjem sporazuma preduzeća ostvaruju niz povoljnosti. Prije svega, u prvih 30 mjeseci trajanja sporazuma biće u obavezi da u 30 mjesečnih, fiksnih rata izmire 30 odsto duga. Uz mjesečnu ratu, potrebno je plaćati i tekući račun.

„Druga povoljnost za preduzeća koja odluče da se priključe akciji je što im se, dok poštuju obaveze iz sporazuma, neće obračunavati zatezna kamata na postojeći dug“, rekli su iz EPCG.

Takođe, dok se poštuje sporazum, preduzeća su izuzeta od isključenja sa distributivne mreže i mjera prinudne naplate.

Iz elektroenergetske kompanije su pozvali potrošače da prilikom dolaska na šaltere EPCG, poštuju preporuke Instituta za javne zdravlje, drže distancu, nose maske i koriste sredstva za dezinkfekciju.

Više informacija, prije dolaska na šalter, potrošači mogu dobiti besplatnim pozivom na broj 19100, na zvaničnoj FB stranici kompanije, kao i na web portalu www.epcg.com.

Najčitanije