fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProdužen rok za pojašnjenja ponuda

Produžen rok za pojašnjenja ponuda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo saobraćaja i pomorstva produžolo je rok za pojašnjenja, odnosno evaluaciju pretkvalifikacionih prijava na tenderu za zakup aerodroma Podgorica i Tivat, tako da će do sredine januara učesnici biti obaviješteni o rezultatima javnog oglasa za pretkvalifikaciju.

Vijesti pišu da je iz Ministarstva objašnjeno da je rok produžen zbog neophodnosti pribavljanja pojašnjenja u vezi sa pojedinim prijavama za pretkvalifikaciju.

Prema informacijama lista, dva ponuđača nijesu predala zadovoljavajuće ponude i ukoliko ih ne poboljšaju, vjerovatno će biti odbijene. Takođe, još nekim ponuđačima je omogućeno da pojasne dijelove ponuda.

Na pretkvalifikacioni tender za dodjelu koncesija za Aerodrome Crne Gore stiglo je sedam ponuda. Ponude su dostavili tursko-danski i francusko- turski konzorcijumi Cengiz & Copenhagen Airports i ADP-TAV, kao i konzorcijum DAA International-Bouygues Batiment International-Marguerite-TII, koji čine kompanije iz Irske, Francuske i Luksemburga.

Ponude su dostavile i kompanije Incheon International Airport Corporation iz Južne Koreje, GMR iz Indije, Corporacion America Airports iz Luksemburga i Limak Holding iz Turske.

Najčitanije