fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPriznato 10,7 miliona EUR potraživanja

Priznato 10,7 miliona EUR potraživanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Stečajnoj upravnici Zorici Šoć je u postupku protiv kompanije Uniprom energy ukupno prijavljeno 10,7 miliona EUR potraživanja.

Od toga se, kako piše Pobjeda, 7,53 miliona odnosi na uslovno potraživanje Investiciono-razvojnog fonda (IRF) za kredit za koji je kompanija garantovala, a u listi priznatih i osporenih potraživanja nije navedeno čiji je.

Razlučno pravo na 538 hiljada EUR priznato je Solbay Capital Partners (SCP) sa Britanskih djevičanskih ostrva, koja je inicirala stečaj.

Osmorici radnika priznato je potraživanje za avgustovsku i septembarsku platu, a nekolicini i za neiskorišćen godišnji odmor u ukupnom iznosu od 16 hiljada EUR, dok je za poreze i doprinose Upravi prihoda i carina priznato 8,2 hiljade.

U trećem isplatnom redu priznata su potraživanja Glavnog grada za takse od 3,7 hiljada EUR, kompanije Kapital trade za špediciju 105 EUR, Telenoru 1,7 hiljada, belgijskom Fluxysu 19,5 hiljada, uslovno potraživanje IRF-a 7,5 miliona i ostatak neobezbijeđenog potraživanja SCP od 2,5 miliona.

Šoć je Fluxysu osporila 13,7 hiljada, jer su te fakture izdate nakon otvaranja stečaja.

Stečaj u ovoj kompaniji, u kojoj vlasnik Uniproma Veselin Pejović ima 40 odsto udjela, Privredni sud je otvorio prije tri mjeseca.

Kompanija je registrovana 2017. za nabavku, skladištenje i prodaju prirodnog gasa u komprimovanom i tečnom stanju za Kombinat aluminijuma (KAP), od kojeg je i iznajmio poslovni prostor na 30 godina.

Firma je vlasnik pet vozila.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...