fbpx
31.2 C
Podgorica
August 19, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessTaksisti voze po cijenama iz 2019. godine

Taksisti voze po cijenama iz 2019. godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Taksisti su u velikim problemima jer voze po cijenama iz 2019. godine, otkada je gorivo poskupilo skoro 30 odsto, saopštio je predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore, Borislav Pavlović.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da nijesu u situaciji da poskupljuju cijene zbog građana kojima je standard pao, jer strahuju da bi izgubili i onaj broj stranaka koji sada imaju.

Pavlović je podsjetio da je od prošle godine čak 16 puta poskupilo gorivo, a da su u dva navrata bila pojeftinjenja koja su bila minimalna, prenosi portal RTCG.

“Vlada ne može da utiče na cijene goriva, jer je to berzanska roba, ali može da umanji akcize”, rekao je Pavlović, podsjećaju kako su tražili da ograničenje cijene eurosupera 95 i dizela na 1,1 EUR.

Prema njegovim riječima, problemi u taksi prevozu su veliki. On je naveo da je njihova djelatnost kompleksna do te mjere da mnoga ministarstva imaju nadležnost nad njima, a niko im ne rješava probleme.

“U posljednje vrijeme imamo ogromna otkazivanja licenci, napuštanje ovog posla. U privrednim društvima oni više ne mogu da plaćaju radnike, otpuštaju ih”, kazao je Pavlović, najavljujući nove protestne vožnje u Podgorici.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija

Za 24 sata 15 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori u posljednja 24 sata, dogodilo se 15 saobraćajnih...