fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJoković: Pozitivne ocjene pokazatelj da poljoprivreda Crne Gora ide koracima napretka

Joković: Pozitivne ocjene pokazatelj da poljoprivreda Crne Gora ide koracima napretka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pozitivne ocjene najkredibilnijih svjetskih finansijskih institucija najbolji je pokazatelj da poljoprivreda Crne Gora ide koracima napretka, ocijenio je ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković.

Iz Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede rekli su da je Joković razgovarao sa delegacijom Svjetske banke (SB), koju su predvodili šef kancelarije SB za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, Kristofer Šeldon i ekonomista SB, Denis Mesihović.

Tema sastanka, kako se navodi, bili su tekući i budući projekti iz oblasti poljoprivrede, vodoprivrede, šumarstva i ribarstva.

“Imajući u vidu izvještaj iz oktobarske misije SB u Crnoj Gori, prilikom razgovora naglasak je stavljen na izradu novog petogodišnjeg partnerskog okvira za Crnu Goru i na prioritete koje će biti uvršteni u dokument”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, inicijalno su dogovoreni novi projekti iz oblasti vodoprivrede i ribarstva, kao i potencijalna saradnja u oblasti šumarstva, prevashodno u cilju zaštite životne sredine.

U saopštenju se navodi da je na sastanku razgovarano i o realizaciji tekućih projekata, prevashodno MIDAS 2 i SDIP (Program Sava-Drina koridor), gdje su se akteri sastanka saglasili o preostalim aktivnostima koje je potrebno realizovati u cilju blagovremenog ispunjavanja predviđenih obaveza.

Joković je, kako se navodi, naglasio da svi projekti podrške djeluju sinergetski na razvoj crnogorske poljoprivrede, i da su pozitivne ocjene najkredibilnijih svjetskih finansijskih institucija najbolji pokazatelj da poljoprivreda Crne Gora ide koracima napretka.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Podgorici trofej u konkurenciji juniora

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Podgorice osvojili su titulu prvaka Crne Gore u konkurenciji juniora. Podgorica...