fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrioritet Vlade razvijen i bogat sjever

Prioritet Vlade razvijen i bogat sjever

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Razvijen i bogat sjever, te iznova ostvarena, maksimalna uposlenost vrijednih Rožajki i Rožajaca, mora biti prioritetni imperativ ove i svake buduće Vlade i lokalne samouprave, kako bi istorijsku nepravdu prema tom kraju ispravili što prije, smatra premijer Dritan Abazović.

On je u čestitki povodom Dana Opštine Rožaje, kazao da je taj grad jedno od strateških mjesta na kojima Crna Gora i region treba da grade svoju izvjesniju i prosperitetniju budućnost, s obzirom na položaj koji zauzima, a imajući u vidu sva prirodna bogatstva kojima raspolaže.

„Kapitalni projekti, kao što je turističko-sportski kompleksi pod Hajlom i Ahmicom, tunel prema Peći, regionalna putna infrastruktura, otvaranje novih graničnih prelaza, održiva proizvodnja organske hrane, uz karakteristično, običajno rožajsko gostoprimstvo, tolerantnost, neposrednost i humanost, vjerujem da vrlo brzo Rožaje mogu dovesti u poziciju grada koji će u potpunosti iskoristiti sve svoje ljudske resurse“, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, minula uspješna zimska i ljetnja turistička sezona, tradicionalna okupljanja dijaspore i iseljenika kojima je prisustvovao i njihova očigledna spremnost da pokrenu male i srednje biznise i u svom gradu, bude u nama dodatan optimizam.

„Crna Gora je u nezaustavljivom procesu ostvarivanja punih prava i pravde za sve njene građane. Sjever i Rožaje zaslužuju okretanje novog lista razvoja koji će podrazumijevati odgovorniji pristup“, poručio je Abazović.

Abazović je čestitku uputio predsjedniku Rafetu Husoviću, predsjedniku Opštine Almiru Avdiću, odbornicima gradske skupštine i svim građankama i građanima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije