fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrijestonica priprema Strategiju razvoja turizma

Prijestonica priprema Strategiju razvoja turizma

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Prijestonica Cetinje priprema Strategiju razvoja turizma za period od naredne do 2026. godine, kao krovni dokument koji bi trebalo da definiše viziju daljeg razvoja te važne privredne djelatnosti.

“Taj dokument bi trebalo da identifikuje potencijale i ponudi rješenja za unapređenje postojeće ponude”, ocijenjeno je na konstitutivnom sastanku Komisije za izradu nacrta Strategije, koja je dobila mandat da pripremi taj dokument.

Iz Prjestonice je saopšteno da je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan donio rješenje o formiranju Komisije i sazvao prvu sjednicu tog tijela koja je održana danas.

Komisiju čine predsjednik Damir Davidović i članovi Maja Ćetković, Oskar Huter, Ivan Mijušković i Marija Mrvaljević.

Zadatak Komisije je da pripremi nacrt Stategije u roku od 90 dana od dana donošenja rješenja o njenom formiranju.

“Komisija bi, prilikom pripreme Strategije, trebalo da se vodi razvojnim potrebama Prijestonice, da ima u vidu savremene trendove u turizmu i drugačije potrebe i navike savremenog turiste”, navodi se u saopštenju.

Prijestonici, kako je ocijenjeno, treba promjena fokusa sa dominantno izletničkog turizma sa elementima kulturnog turizma, ka sveobuhvatnoj ponudi koja će duže zadržati turiste na Cetinju.

Potencijal je u jedinstvenim sadržajima i rutama koje nude nacionalni parkovi Lovćen i Skadarsko jezero, izuzetnoj gastronomskoj ponudi domaće i organske hrane, jedinstvenoj flori Lovćena, odličnoj saobraćajnoj povezanosti, dobrim klimatskim uslovima, ali i u religijskom, manifestacionom i kongresnom turizmu, te postojećim sadržajima kulturnog turizma.

Ocijenjeno je i da dobru osnovu za izradu Strategije predstavlja nedavno usvojeni Program razvoja kulture Prijestonice Cetinje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Akcija za socijalnu pravdu

Krivična prijava VDT-u zbog dodjele koncesije u Nikšiću

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Akcija za socijalnu pravdu (ASP) uputila je Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT)...