fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPresker: Slovenačke kompanije zainteresovane za investiranje

Presker: Slovenačke kompanije zainteresovane za investiranje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Slovenija će nastaviti da podržava Crnu Goru u reformskim procesima, poručio je ambasador te države u Podgorici, Gregor Presker i dodao da su slovenačke kompanije zainteresovane za investiranje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, na današnjem sastanku resornog ministra Aleksandra Damjanovića i Preskera ocijenjeno je da su Crna Gora i Slovenija prijateljske države, koje nemaju međusobnih političkih izazova, već sadržajnu saradnju i redovan politički dijalog.

Presker je naglasio spremnost Slovenije da nastavi podršku Crnoj Gori u reformskim procesima.

“On je ukazao da su slovenačke kompanije zainteresovane za investiranje i predočio relevantna iskustva za povoljniji biznis ambijent”, navodi se u saopštenju.

Damjanović je ocijenio da će raditi na jačanju saradnje u oblasti finansija, uz snažniji investicioni ciklus za razvoj države.

Sagovornici su poručili da će se nastaviti jačanje ekonomskih odnosa i kroz članstvo Crne Gore u Centru za izuzetnost u finansijama, a čiji su naredni programi usmjereni na učinkovito upravljanje imovinom.

Na sastanku je istaknuto da će se izazovima u oblasti finansija detaljnije baviti i posredstvom Slovenačkog poslovnog kluba, koji je odlična šansa za direktnu razmjenu iskustava slovenačkih i crnogorskih privrednika.

“Slovenija je jedan od ključnih partnera Crne Gore u oblasti razvojne saradnje, a za projekte u okviru razvojne podrške je uloženo 14,4 miliona EUR od 2008. do 2019. godine”, kaže se u saopštenju.

Presker je najavio da će Slovenija nastaviti da učestvuje u realizaciji projekata u okviru razvojne saradnje, koja je privremeno stopirana tokom protekle dvije godine usljed pandemije virusa korona.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije