fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavnici radnika KAP-a još čekaju da ih prime članovi Vlade

Predstavnici radnika KAP-a još čekaju da ih prime članovi Vlade

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici radnika Kombinata aluminijuma (KAP) još čekaju u holu Vlade da ih prime premijer Zdravko Krivokapić ili resorni ministri, kako bi razgovarali o sudbini tog preduzeća.

Od 150 radnika Uniprom KAP-a koji su se jutros okupili ispred zgrade Vlade, tražeći od njenih predstavnika da se izjasni o sudbini tog preduzeća, ostalo je njih oko 40, prenosi portal Pobjede.

Radnici su došli ispred Vlade oko devet sati i 30 minuta, a od deset sati i 30 minuta četvorica njih je i dalje u holu Vlade.

Predstavnik radnika, Željko Peruničić, kazao je novinarima da su iznenađeni ponašanjem nadležnih, odnosno time što im se nakon više sati niko nije obratio iz Vlade.

“Jednostavno nemamo nikakvu informaciju, očigledno da se ništa nije pomjerilo sa mrtve tačke. Imaćemo strpljenja, ne znam dokle. Očekujemo da nam se pridruže radnici iz prve smjene i onda ćemo vidjeti šta ćemo dalje. Nekorektno je da ovdje stojimo četiri-pet sati, a da nam se niko iz Vlade nije obratio i kazao bilo šta i ima li kakvih pomaka o našoj i sudbini KAP-a”, rekao je Peruničić.

On je naveo da su jutros imali najavu da će ih neko iz Vlade primiti, ali im se još niko nije obratio.

“Iznenađeni smo ovakvim ophođenjem. Tražili smo samo da nam se saopšti šta će biti sa KAP-om, pa bismo na osnovu te izjave odlučili šta i kako dalje”, poručio je Peruničić.

Ranije danas radnici su poručili da se neće razići dok ne razgovaraju sa nekim iz Vlade.

Sjednica Vlade je u toku.

Izvršna vlast je prošle sedmice usvojila informaciju o stanju u KAP-u u kojoj predlažu nastavak pregovora između Elektroprivrede (EPCG) i Uniproma koji treba da dogovore najbolje rješenje za smanjenje proizvodnje radi održavanja tehnološkog procesa i definisanja minimalne cijene energije do juna naredne godine.

Vlasnik KAP-a Veselin Pejović je ranije kazao da će radnici, uprkos zatvaranju fabrike, dobijati po 450 EUR u narednih šest mjeseci.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

gorivo

Jeftinije sve vrste goriva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sve vrste goriva od danas su jeftinije dva do četiri centa,...