fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavili potencijale Crne Gore

Predstavili potencijale Crne Gore

Podgorica, Rim, (MINA-BUSINESS) – Tim Ministarstva finansija je tokom Globalnog investicionog samita u Rimu predstavio razvojne potencijale i ekonomske planove Crne Gore za naredni period, koji bi mogli biti u fokusu interesovanja budućih investitora.

Delegacija Ministarstva finansija, na čelu sa ministrom Novicom Vukovićem, učestvovala je na drugom Globalnom investicionom samitu u organizaciji Bank of America, druge najveće američke banke u svijetu.

Predstavnici Ministarstva finansija učestvovali su na sesiji posvećenoj pogledima na fiskalnu i monetarnu politiku, na kojoj su, između ostalih, govorili i bivši viceguverner Evropske centralne banke (ECB) Vitor Konstancio, bivši guverner Bank of Japan Masaki Shirakava i ministar trezora i finansija Turske Mehmet Simsek.

Vuković je sa saradnicama, državnom sekretarkom Milicom Adžić i vršiteljkom dužnosti generalne direktorice Direktorata za javni dug, Andrijanom Ulić Rajović, učestvovao i na radnoj sesiji posvećenoj budućnosti Evrope, koju je vodio bivši predsjednik Evropskog parlamenta i član Bundestaga Martin Šulc, kao i nekadašnji premijer Italije i aktuelni predsjednik Instituta Jacques Delors, Enrico Leta.

“U okviru Samita, tim Ministarstva finansija susreo se sa međunarodnim investitorima, koji su iskazali povjerenje u Crnu Goru kroz ulaganje u inaguraciono dolarsko izdanje obveznice početkom marta, te prezentovao razvojne potencijale i ekonomske planove Crne Gore za naredni period, koji bi mogli biti u fokusu interesovanja budućih investitora”, navodi se u saopštenju.

Vuković sastao se i sa predstavnicima menadžmenta Bank of America, koji su izrazili podršku strateškim projektima u Crnoj Gori, uključujući zelenu agendu.

Tokom dvodnevnog Samita, koji je okupio više stotina investitora iz Evrope, Azije i Sjedinjenih Američkih Država(SAD), organizovano je više značajanih specijalizovanih panela, na temu fiskalne politike, tokom kojih su prezentovane perspektive kretanja javnog duga zemalja u razvoju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije