fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPozvali zainteresovane da dostave predloge i sugestije

Pozvali zainteresovane da dostave predloge i sugestije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomije pozvalo je zainteresovane da se uključe u početnu fazu pripreme Zakona o pristupu i postavljanju elektronskih komunikacionih mreža velike brzine i dostave svoje inicijative, predloge i sugestije.

Ministarstvo je pozvalo organe, organizacije, udruženja i pojedince da dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare u pisanom i elektronskom obliku.

“Ovim zakonom će se u skladu sa Direktivom o mjerama za smanjenje troškova postavljanja elektronskih komunikacionih mreža velikih brzina usvojenom u Evropskom parlamentu 2014. godine, koju su članice EU i zemlje pristupnice dužne da implementiraju u svoje zakonodavstvo, olakšati i podstaći uvođenje elektronskih komunikacionih mreža velike brzine promovišući zajedničko korišćenje postojeće fizičke infrastrukture i efikasnije postavljanje nove fizičke infrastrukture, kako bi trošak uvođenja takvih mreža bio što niži u Crnoj Gori”, navodi se u pozivu.

Tim zakonom će se, takođe, ubrzati dostizanje ciljeva iz Strategije razvoja informacionog društva Crne Gore do 2020. godine i Digitalne agende za Evropu do 2020. godine.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

 

Najčitanije

jakov milatović, vaskrs, čestitka

Milatović: Vaskrs da podstakne na jedinstvo među svima koji teže dobru

Podgorica, (MINA) - Predsjednike Crne Gore Jakov Milatović čestitao je Vaskrs građankama i građanima...