fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotvrđena optužnica protiv bivših odgovornih u Plantažama

Potvrđena optužnica protiv bivših odgovornih u Plantažama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vijeće podgoričkog Višeg suda potvrdilo je optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) protiv bivših odgovornih u Plantažama zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i nanijeli imovinsku štetu od 384,67 hiljada EUR.

SDT je 2. marta prošle godine podiglo optužnicu protiv V.V, Đ.R, S.Š, D.P, B.M, i V.M, zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora od dvije do deset godina.

„U postupku koji je prethodio podizanju optužnice, utvrđeno je da su optuženi u periodu od 24. decembra 2019. do 23. aprila 2020. godine u Podgorici, zloupotrijebili svoj položaj u pogledu raspolaganja tuđom imovinom i nijesu obavljali dužnost u postupku zaključenja očigledno štetnog vansudskog poravnanja sa preduzećem OMP-Engineering”, navodi se u saopštenju.

Oni su, kako je saopšteno, na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist, a oštećenom nanijeli imovinsku štetu od 384,67 hiljada EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Lazović objavila spisak za EHF sedmicu

Podgorica, (MINA) - Nova selektorka ženske rukometne reprezentacije Suzana Lazović objavila je danas spisak...