fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotrebna snažnija podrška sjeveru

Potrebna snažnija podrška sjeveru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sjeveru države je potrebna snažnija podrška kroz bolju iskoristljivost sredstava iz IPA fondova, naročito u poljoprivredi, poručeno je na sastanku ministra finansija Aleksandra Damjanovića i ambasadorke Bugarske u Podgorici, Meglene Plugčieve.

Plugčieva je ponudila pomoć njene države, koja ima bogato iskustvo na pristupnom putu Evropskoj uniji, a koje bi Crnoj Gori bilo korisno u namjeri da efikasnije koristi sredstva iz pristupnih fondova, sa ciljem snažnijeg regionalnog razvoja, naročito na sjeveru.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Ministarstva fnansija, razgovarali i o ekonomskoj saradnji dvije zemlje, kao i o važnosti energetike u neizvjesnim vremenima, ali i o aktuelnim izazovima na putu očuvanja likvidnosti javnih finansija.

Damjanović je zahvalio ambasadorki na partnerskoj i prijateljskoj podršci Bugarske evropskoj perspektivi Crne Gore i regiona.

On je posebnu zahvalio za prethodno realizovane projekte koje je inicirala Bugaraska, a tiču se konkretne podrške putem grantova u zdravstvu opštinama Pljevlja, Žabljak, Berane, Nikšić, kao i podršci djeci i omladini Danilovgrada i Podgorice.

Plugčieva je informisala ministra o detaljima predstojeće vježbe civilne zaštite koja će se održati u Podgorici, a za koju Opština Sofija šalje Modul srednje urbane potrage i spašavanja, koji čini 37 zaposlenih, pet vozila hitne pomoći, tri laka kamiona, jedno vozilo hitne pomoći, kao i vozilo za reagovanje na incidente i nesreće sa opasnim materijalima.

Damjanović je kazao da podržava ovakav događaj, ocjenivši ga korisnim u pripremi Crne Gore za vanredne situacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije