fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPotpisan novi kolektivni ugovor

Potpisan novi kolektivni ugovor

Bar, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici menadžmenta i sindikata Luke Bar potpisali su novi kolektivni ugovor, koji će, prema njihovim riječima, označiti novu fazu u daljem poslovanju kompanije.

„Dobra atmosfera u kolektivu važna je za planirano povećanje obima pretovara i razvoj Slobodne zone, kroz angažovanje partnera koji će se baviti proizvodnjom“, kazali su predstavnici menadžmenta i sindikata.

Ukovor su potpisali predsjednik Borda i izvršni direktor, Vojin Žugić i Vladan Vučelić, kao i predstavnici dva lučka sindikata, Savo Nikotić i Vladimir Obradović.

Vučelić je saopštio da je početak godine obilježila intenzivna komunikacija sa Vladom i ministarstvima ekonomije i pomorstva i saobraćaja, kako bi Luka što više razvila potencijale.

„Drugi dio aktivnosti baziran je na održavanju i proširenju poslova u okviru ambicioznog biznis plana za ovu godinu. Uz podršku Privredne komore zaključili smo ugovor sa Agroglobom, čime će početkom naredne sedmice biti stavljen u funkciju silos za žitarice“, rekao je Vučelić.

Nikotić je kazao da je na novom kolektivnom ugovoru stručni tim radio pola godine, te da je on odraz trenutne situacije kako na poslovnom planu, tako i u domenu kadrovskih promjena i kapaciteta.

„Sindikati moraju dijeliti sudbinu kolektiva. Nije nam potreban sindikat ako su radnici na ulici, već im moramo stvoriti dobre uslove za rad u kolektivu, koji ne može biti uspješan ako su radnici nezadovoljni. Dakle, svi zajedno moramo raditi na postizanju što većeg stepena zadovoljstva zaposlenih“, saopštio je Nikotić.

Najčitanije