fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPostoji prostor za unapređenje saradnje Crne Gore i Kine

Postoji prostor za unapređenje saradnje Crne Gore i Kine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bilateralna saradnja između Crne Gore i Kine je na zadovoljavajućem nivou, ali postoji prostor za njeno unapređenje, ocijenili su predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma i Ambasade Kine u Podgorici.

Vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za međunarodnu trgovinsku i ekonomsku saradnju, Jovana Krunić, održala je u utorak sastanak sa novimenovanim savjetnikom za ekonomsku i trgovinsku saradnju u Ambasadi Kine u Podgorici, Vangom Čangđijangom.

„Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim nivoom bilateralne ekonomske saradnje između Crne Gore i Kine i konstatovali da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, kao i da već definisani ugovorni okvir između dvije zemlje pruža dobru bazu za realizaciju konkretnih modaliteta saradnje u brojnim oblastima ekonomije“, navodi se u saopštenju.

Krunić je navela da Crna Gora podržava međunarodne aktivnosti koje su kompatibilne sa procesom pristupanja EU i u tom smislu naglasila značaj Zajedničke inicijative o olakšicama za ulaganje u razvoj u okviru Svjetske trgovinske organizacije (STO), koju je pored EU i Crne Gore podržala i Kina.

Takođe, na sastanku je ukazano na značaj kontinuirane podrške koju Kina pruža Crnoj Gori u vidu organizovanja trening obuka za predstavnike državne uprave i istaknuta spremnost za dalji nastavak tih aktivnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

FCJK

Odobrena reakreditacija Fakultetu za crnogorski jezik

Podgorica, (MINA) - Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) dobio je pozitivnu ocjenu...