fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPosjeta Crnoj Gori više nego vrijedna 14-odnevnog karantina

Posjeta Crnoj Gori više nego vrijedna 14-odnevnog karantina

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Slovenački novinar Igor Fabjan, koji je u julu u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO) boravio u studijskoj posjeti Crnoj Gori, napisao je pet afirmativnih članaka o destinaciji, koji su objavljeni u prestižnim medijima u Sloveniji.

U članku naslovljenom Crna Gora – Ljepotica bez mnogo turista, koji je objavljen u oktobarskom izdanju magazina Svet in ljudje, naveo je da je Crna Gora država kojoj se uvijek rado vraća i ocijenio da je posjeta bila više nego vrijedna i 14-odnevnog karantina, koji je uslijedio po povratku u Sloveniju.

U tekstu na četiri strane, objavljenom u magazinu i na portalu Finance manager krajem jula, preporučio je svojim sunarodnicima da posjete Crnu Goru tokom ljeta.

„Opisujući prirodne ljepote, sjevera i juga destinacije, kanjone Tare i Morače okarakterisao je kao pravi raj za ljubitelje adrenalinskih sportova, a Bokokotorski zaliv kao mjesto sa najljepšim zalscima sunca“, naveli su iz NTO-a.

Članak je dostupan na linku https://manager.finance.si/8963827/Crna-gora-privlacna-kot-vedno-in-brez-gnece?cctest&.

Takođe, u septembarskom izdanju magazina Moj mali svet objavljen je članak o Skadarskom jezeru, koje novinar naziva „carstvom pelikana“. Pored opisa prirodnih ljepota i bogatstva jezera koje obiluje raznovrsnošću ptica i riba, članak sadrži servisne informacije i preporuke za turiste o Virpazaru, poput toga gdje mogu iznajmiti brodić za vožnju jezerom.

Posljednji u nizu članaka koji je Fabjan napisao kao rezultat studijske posjete, posvećen je Svetom Stefanu koji uvijek iznova oduševljava.

Članak naslovljen Zeleni prestiž crnogorskog ostrva, objavljen je u oktobarskom izdanju magazina Moj mali svet i opisuje ljepote tog, prema riječima autora, nekad ribarskog naselja, a sada luksuznog hotela, koji na najvećem mogućem nivou pruža usluge i najzahtjevnijim gostima iz svjetskog džet seta.

Pored toga, na blogu Fabjana TRAVEL or not, novim informacijama i utiscima sa putovanja, ažuriran je članak o Crnoj Gori http://if-poti.blogspot.com/2013/06/montenegro-crna-gora.html.

Kao rezultat studijske posjete u organizaciji NTO uz podršku lokalnih turističkih organizacija Žabljaka, Bara i Tivta, u pripremi je i šesti članak tog novinara, posvećen ponudi sjevera i mostu na Đurđevića Tari, koji će takođe doprinijeti promociji destinacije na tržištu Slovenije.

Najčitanije

Gutić: Glasanje u PSSE jasan zaokret u spoljnoj politici

Podgorica, (MINA) – Glas predstavnice vladajuće većine u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...