fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPorasle cijene industrijskih proizvoda iz uvoza

Porasle cijene industrijskih proizvoda iz uvoza

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cijene industrijskih proizvoda iz uvoza u Crnoj Gori u drugom kvartalu ove godine su u odnosu na isti prošlogodišnji period porasle 9,1 odsto, pokazuju podaci Monstata.

Statističari su izračunali da je, u poređenju sa drugim prošlogodišnjim kvartalom, sektor vađenja ruda i kamena pao 6,5 odsto, dok prerađivačka industrija bilježi rast od 9,1 odsto.

Iz Monstata su kazali da su cijene industrijskih proizvoda iz uvoza u Crnoj Gori u drugom kvartalu ove godine u odnosu na prvi porasle tri odsto.

„U sektoru vađenja ruda i kamena cijene su u prosjeku ostale nepromijenjene, dok je sektor prerađivačke industrija porastao tri odsto u odnosu na prvi ovogodišnji kvartal“, navodi se u saopštenju.

Iz Monstata su saopštili da su cijene proizvođača industrijskih proizvoda za izvoz u Crnoj Gori u drugom kvartalu ove godine u odnosu na isti prošlogodišnji period porasle 14,7 odsto.

„Sektor vađenja ruda i kamena je porastao 13,5 odsto, a sektor prerađivačke industrija 14,9 odsto“, precizira se u saopštenju.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda za izvoz u Crnoj Gori u drugom tromjesečju ove godine su u odnosu na prvo porasle 3,6 odsto.

U odnosu na prvi ovogodišnii kvartal, sektor vađenja ruda i kamena porastao je 2,4 odsto, a sektor prerađivačke industrija 3,8 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Radulović: Uskoro nastavak radova na dionici Vrulja – Mijakovići

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Novi izvođač radova na 7,5 kilometara dugoj dionici puta Pljevlja -...