fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPopis pčelara i pčelinjaka

Popis pčelara i pčelinjaka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pozvalo je sve pčelare da učestvuju u popisu pčelara i pčelinjaka u okviru projekta izrade Atlasa medonosnog bilja sa katastrom pčelinjaka.

Iz Ministarstva su podsjetili da se od maja ove godine sprovodi popis pčelara sa ciljem izrade katastra pčelara i pčelinjaka.

“Ta aktivnost se realizuje u okviru projekta Izrada atlasa medonosnih bilјaka sa katastarom pčelinjaka, koji u okviru MIDAS 2 projekta sprovodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Popisivači će kontaktirati i obići registrovane pčelare na teritoriji Crne Gore i prikupiti podatke neophodne za izradu katastra pčelinjaka koji, sa Atlasom medonosnih biljaka, čini neophodan uslov za održiv ekonomski razvoj pčelarstva, zasnovan na održivom gazdovanju pčelarstvom i planskom korišćenju prirodnih resursa.

Cilj je stvaranje preduslova za što optimalnije korišćenje resursa pčelarske paše i značajno povećanje pčelarske proizvodnje u Crnoj Gori.

Iz Ministarstva su apelovali na pčelare da sarađuju sa popisivačima i da im pruže precizne i tačne podatke, koji će biti od koristi cijeloj zajednici pčelara u Crnoj Gori.

Predsjednici lokalnih pčelarskih organizacija će blagovremeno informisati članove lokalnih organizacija o početku u pojedinoj opštini.

Vlasnik svih podataka katastra biće Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i koristiće ih sa dužnom pažnjom i isključivo u svrhu ekonomskog razvoja pčelarstva zasnovanog na održivom gazdovanju pčelarstvom, planskog korišćenja prirodnih resursa pčelarske paše i povećanja pčelarske proizvodnje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...