fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPonovo na prodaju imovina Montenegro Airlinesa

Ponovo na prodaju imovina Montenegro Airlinesa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Stečajna uprava Montenegro Airlinesa (MA) ponovo je oglasila prodaju dijela pokretne imovine avio-kompanije, po ukupnoj početnoj cijeni od 1,14 miliona EUR.

Na prodaju je ponuđeno 41 vozilo, po namjeni putnička i teretna. Ona se prodaju kao cjelina po početnoj cijeni za sva vozila od 72,08 hiljada EUR, bez poreza na dodatu vrijednost (PDV).

Prodaju se, kao cjelina, i četiri avio motora za Fokker 100, a ukupna početna cijena je 602,87 hiljada EUR sa PDV-om.

Inventar i oprema službe keteringa nude se po početnoj cijeni od 38,9 hiljada EUR, računari i računarske komponente za 4,1 hiljadu, a kancelarijski namještaj i inventar za 3,42 hiljade, sve bez uračunatog PDV-a.

Prodaju se i četiri aviona tipa Fokker F100, po početnim cijenama od 85 hiljada EUR, 105 hiljada, 115 hiljada i 116,25 hiljada EUR, bez PDV-a.

Avioni se nalaze na aerodromu Golubovci i prodaju se pojedinačno.

Oglas je otvoren za domaća i strana preduzeća i građane koji ponude mogu dostavljati do 8. novembra, a koje će dan kasnije biti otvorene u Privrednom sudu.

Pisane ponude moraju biti dostavljene u zatvorenim kovertama sa naznačenim javnim pozivom i preciznim navodima na koji se dio imovine ponuda odnosi.

Kompletna dokumentacija mora biti na crnogorskom jeziku, što važi i za ponuđače iz inostranstva koji moraju dostaviti prevod sudskog tumača.

U prethodnim pokušajima prodaje, imovina MA bila je oglašena po ukupnim početnim cijenama od 3,4 miliona EUR i 2,34 miliona EUR.

Stečaj u MA uveden je 28. aprila 2021. na zahtjev Uprave prihoda i carina, poslije 24 godine rada. Pred Privrednim sudom je u toku više parnica zbog osporenih potraživanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije