fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPokrenut novi sajt za podršku preduzetništvu i malim biznisima

Pokrenut novi sajt za podršku preduzetništvu i malim biznisima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novi veb sajt www.zatvojbiznis.me, koji je nastao kroz partnerstvo Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, od danas je dostupan crnogorskoj javnosti.

Iz ZZZ su kazali da veb sajt sadrži sveobuhvatne informacije o Programu grantova za samozapošljavanje, koji se finansira iz pretpristupnih fondova Evropske unije (EU).

Taj program sprovodi Zavod, u saradnji sa ministarstvima ekonomskog razvoja i finansija i socijalnog staranja, i predstavlja dio 18 miliona vrijednog Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

„Biznisima podržanim kroz ovaj program UNDP pruža mentorsku podršku, i to kroz projekat Inkluzivna tržišta rada na Zapadnom Balkanu, koji finansira Austrijska razvojna agencija. Kroz isti projekat podržana je i izrada sajta“, navodi se u saopštenju.

Posjetiocima će na jednom mjestu biti dostupne informacije o Programu i portalu, kao i o programima podrške preduzetništvu i savjeti za biznis.

„Na sajtu se nalaze i uspješne priče biznisa podržanih kroz Program, koji su već dobili bespovratna sredstva iz fondova EU u iznosu od tri do 7,5 hiljada EUR. Na sajtu su dostupni i kontakt podaci i iskustva korisnika koji su kroz Program dobili priliku da svoje biznis ideje sprovedu u djelo i pokrenu posao“, dodaje se u saopštenju.

Iz Zavoda su kazali da će i na ovaj pokušati da informišu građane i sve zainteresovane nezaposlene osobe sa evidencije, koji su voljni da se otisnu u preduzetničke vode, o važnoj temi koja doprinosi smanjenju sive ekonomije i siromaštva, odnosno povećanju zaposlenosti, kroz otvaranje novih radnih mjesta.

Najčitanije