fbpx
27.9 C
Podgorica
August 15, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessPokreću deseti ciklus akcije Podijelimo teret

Pokreću deseti ciklus akcije Podijelimo teret

Nikšić, (MINA-VUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) će od srijede pokrenuti deseti ciklus akcije Podijelimo teret, namijenjen svim kupcima koji pripadaju grupi potrošnje domaćinstva, a imaju dugovanja po osnovu računa za električnu energiju.

Deseti ciklus akcije Podijelimo teret počinje u srijedu i trajaće do 31. avgusta.

„U tom periodu, sva domaćinstva kojima ističu sporazumi iz osmog ciklusa akcije, kao i sva nova domaćinstva koja žele da se priključe, svoje obaveze mogu izmiriti po izuzetno povoljnim uslovima“, navodi se u saopštenju.

Uslov za priključenje akciji stiču svi kupci kod kojih je suma uplata u prethodnom mjesecu, zaključno sa datumom zaključivanja sporazuma po povlašćenim uslovima Podijelimo teret deset, jednaka ili veća od posljednje fakture kojoj je istekao valutni rok.

„Tako se akciji tokom juna mogu priključiti kupci koji pripadaju grupi potrošnje domaćinstva, uz neophodan uslov da je iznos uplata u maju, do momenta sklapanja sporazuma, jednak ili veći od poslednje fakture – aprilski račun i da do kraja juna plate majsku fakturu“, objasnili su iz EPCG.

U julu, neophodan uslov je da je iznos uplata u junu do momenta sklapanja sporazuma jednak ili veći od računa za maj i da do kraja jula bude plaćena junska faktura.

U avgustu neophodan uslov je da je iznos uplata u julu do momenta sklapanja sporazuma jednak ili veći od računa za jun i da do kraja avgusta bude plaćena julska faktura.

Domaćinstva koja se priključe desetom ciklusu akcije Podijelimo teret, stiču pravo na brojne povoljnosti.

To su otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 EUR, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje sporazum i obustava obračuna zatezne kamate.

„Maksimalan broj rata na koji se može potpisati sporazum je 22. Ukoliko je dug manji od 440 EUR, broj rata se određuje tako što se iznos duga dijeli sa 20 EUR. Na primjer, dug od 320 EUR kupac će otplaćivati u 16 fiksnih mjesečnih rata od 20 EUR“, rekli su iz EPCG.

Takođe, svi kupci električne energije koji su isključeni sa mreže imaju pravo da se priključe akciji, a uz navedene neophodne uslove moraju da plate i troškove priključenja.

Kupci koji već imaju aktivan sporazum iz devetog ciklusa akcije Podijelimo teret, nemaju mogućnost da potpišu sporazum iz desetog ciklusa.

Za sve informacije potrošači se mogu obratiti Call centru, besplatnim pozivom na broj 19100.
Informacije mogu dobiti i putem sajta www.epcg.com, zvanične Facebook strane, na mejl [email protected], kao i na informativno-naplatnim punktovima lokalnih jedinica Snabdijevanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije